Zoekmachine marketing zelf doen of uitbesteden?

Zoekmachine marketing zelf doen of uitbesteden?

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van een zoekmachine zoals Google, om te vinden waar ze naar opzoek zijn. Dit kunnen vele verschillende dingen zijn, maar vaak zijn het zoektermen waar ondernemers graag op gevonden willen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die zoekt naar “een schilder in Rotterdam”. Je zult het vast er mee eens zijn dat er genoeg schilders in Rotterdam bovenaan in de zoekresultaten willen staan met hun website.

Bovenaan komen niet gemakkelijk

Helaas is het niet gemakkelijk om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Er zijn immers misschien wel 50 schilders welke op nummer 1 willen staan. Om ervoor te zorgen dat jouw website wel bovenaan komt te staan, dien je deze te optimaliseren en dien je jouw website te gaan promoten. Of te laten promoten door een bedrijf als bijvoorbeeld mepweb.nl.

Hoe je website promoten

Het promoten van jouw website kun je doen door ervoor te zorgen dat verschillende kwalitatieve websites naar jouw website verwijzen doormiddel van een linkje. Op deze manier zul je meer website bezoekers vergaren en hoger in de zoekmachines komen.

Zoekmachines maken namelijk gebruik van een algoritme en kijken hierbij wat populaire websites zijn, om deze vervolgens hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Een website met vele verwijzingen van andere websites is dan ook een teken voor zoekmachines dat die website wellicht populair is. En hiervoor hoger in de zoekresultaten zal weergeven.

Echter zijn de mensen achter de zoekmachines zich ervan bewust dat mensen op deze manier de zoekresultaten beïnvloeden. Waardoor er verschillende filters zijn ingesteld, zodat slechte website niet zomaar hoog in de zoekresultaten terecht komen. Je dient er dan ook van op de hoogte te zijn hoe je een website promoot, om hoger in de zoekmachines te komen. Het kan namelijk zo maar zo zijn dat je jouw website op een verkeerde manier promoot, waardoor je website zelfs lager of zelfs uit de zoekresultaten gehaald zal worden. Hierom is het vaak verstandiger om het promoten van je website uit te besteden.

Reacties zijn gesloten.