Rechtsbijstandverzekering ZZP

Rechtsbijstandverzekering ZZP

Als startend zelfstandig ondernemer komt er veel op je af. Naast je hoofdwerkzaamheden, zijn er tal van aspecten waar je als zelfstandig ondernemer rekening mee dient te houden. Veel van deze aspecten kun je uitbesteden aan andere bedrijven, echter moet je er wel zelf bij nadenken of je überhaupt iets dient te regelen. Zo zijn er dingen zoals de administratie en belasting waar mensen in het algemeen direct aan denken wanneer ze voor zichzelf starten. Echter zijn er ook dingen die gemakkelijk over het hoofd gezien worden, zoals bijvoorbeeld diverse verzekeringen.

Een rechtsbijstandverzekering kan hoge kosten voorkomen

Een rechtsbijstandverzekering is ook zo’n verzekering welke nog wel eens over het hoofd gezien wordt. Men denkt er vaak wel aan dat er iets mis kan gaan met ondernemen, waarvoor vaak een aansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten. Echter gebeurt het ook regelmatig dat bedrijven ergens van beschuldigd worden wat niet klopt.

Hiervoor dien je dan in verweer te gaan, maar beter laat je dit aan een professional over zoals een jurist of advocaat. Echter zijn de onkosten voor een jurist of advocaat in dienst te nemen erg hoog. Waarbij je zo in de duizenden euro’s aan onkosten kunt zitten wanneer je bijvoorbeeld voor de rechter moet verschijnen. Ondanks dat je wellicht in je recht staat, dien je het nog wel te krijgen. Hiervoor dien je dan ook financiële middelen tot je beschikking te hebben.

Dit is echter iets wat startende ondernemers in de regel niet zo veel hebben. Omdat het meeste geïnvesteerd is in het bedrijf. Hierdoor zal het extra zuur zijn wanneer je toch echt een jurist of advocaat nodig hebt.

Een rechtsbijstandverzekering is hier de oplossing voor. Door iedere maand een relatief laag bedrag te betalen, zal je niet voor verrassingen komen te staan als je net in die financieel lastige periode een jurist of advocaat nodig hebt.

Reacties zijn gesloten.