Online boekhouden is kosten en tijdbesparend

Online boekhouden is kosten en tijdbesparend

Boekhouden is een vak apart, maar voor veel kleinere ondernemers is het goed zelf te doen door gebruik te maken van online boekhoud software. De ontwikkelingen op dit gebied hebben namelijk niet stilgestaan. Waardoor er grote voordelen te vinden zijn bij het gebruik van boekhoudsoftware vergeleken met een boekhoudkantoor in dienst nemen.

Veel wordt automatisch geboekt

Doordat de online boekhoud software gekoppeld is met jouw bankrekening, worden er veel onkosten en opbrengsten automatisch geboekt. De software herkend namelijk de rekeningnummers van de grote bedrijven waar veel gebruikers gebruik van maken. Denk hierbij aan bedrijven zoals KPN of ziggo voor internet en telefoon, maar ook restaurantketens en verzekeraars staan standaard al in de software.

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf kosten te koppelen. Dit is mogelijk door 1 maal handmatig een boeking te verwerken en daarna aan te geven dat dit standaard dient te gebeuren bij rekeningen van een bepaald bedrijf. Hierdoor is het mogelijk om je administratie voor een zeer groot gedeelte te automatiseren.

Ideaal met een webshop

Aangemaakte facturen kunnen tevens automatisch geboekt worden. Wat natuurlijk leuk is als je een paar honderd facturen per jaar hebt. Maar helemaal geweldig als je bijvoorbeeld een webshop hebt met honderden facturen per maand. Dit zal erg veel tijd schelen en daarmee ook direct geld.

Verschillende soorten software

Uiteraard is dit soort software geweldig voor vele ondernemers. Hierdoor zijn er op het moment van schrijven verschillende aanbieders op de markt. Waarbij er bekende spelers zijn te vinden welke jaren geleden al actief in de software markt waren, maar ook nieuwe spelers welke het net even iets anders en moderner aanpakken. Een voorbeeld hiervan is jortt.nl. Waarbij je een zeer groot gedeelte van je boekhouding kunt automatiseren voor een laag bedrag per maand.

Reacties zijn gesloten.